miercuri, 17 iunie 2015

Workshop și concurs de eseuri și creații tehnico-informatice, la Liceul Teoretic Pogoanele, Miercuri, Iunie 17, 2015 20:56 PM

 http://opiniabuzau.ro/workshop-i-concurs-de-eseuri-i-crea-ii-tehnico-informatice-la-liceul-teoretic-pogoanele

    Liceul Teoretic Pogoanele a găzduit, sâmbătă, ultima întâlnire din proiectul educativ „Alege să-ți construiești creativ și responsabil personalitatea!”.  Activitatea a fost centrată pe trei mari direcții: workshop, concursul județean „O viață de om, un destin de țară” și un program artistic susținut de elevii Liceului de Arte ,,Margareta Sterian”.
   În cadrul atelierului elevii au interacționat cu trainerul:  Cristina Merticaru, studentă în anul II la Facultatea de Științe Politice, secția cu predare în limba engleză, ce se aflată sub egida Universității din București. Aceasta a împărtășit elevilor din proiect experiența acumulată în programele de stagiatură desfășurate la Institutul European din România, British Council și The German Marshall Fund of the United States, în bursa de mobilitate europeană CEEPUS, datorită căreia a avut ocazia să studieze la Universitatea din Viena, programul „Sur Place”, desfășurat de Fundația Konrad Adenauer din România sau stagiatura la Centrului de Informare Europe Direct București, colaborarea cu site-ul PoliticAll. În prezent Cristina, fostă elevă a școlii gimnaziale din Pogoanele, este membră a asociației UN Youth Romania. Cel de-al doilea trainer a fost Adrian Călugăru, redactor șef al publicației Poli­ticALL.
   Parcursul educațional al unui elev, de la școală primară, la studii post-doctorale (analiză), Drumul în carieră , Cele 10 domenii de viitor, Exe­rcițiu „Harta Vieții”, Exercițiu „Planul meu de acțiune”, sunt principalele subiecte ale acestei întâlniri. Elevii au avut ocazia să se inspire dintr-un exemplu de succes, să înțeleagă resorturile interioare și condițiile educaționale și sociale în ansamblu, stabilind astfel un punct de plecare în propria lor dezvoltare.
   Concursul proiectului a fost structurat pe trei secțiuni: eseu, grafică și creații tehnico-informatice. Juriul a fost format din profesioniști pentru fiecare secțiune în parte și coordonat de domnul Lucian Mănăilescu, scriitor și redactor-șef al revistei FEREASTRA. Scriitorul Laurențiu Belizan, profesoarii Ioana Matache (Palatul Copiilor) și Georgeta Hlihor (Liceul de Arte “Margareta Sterian”, directorul AOR filiala Buzău, Dănuț Staicu, și Adrian Călugăru, jurnalist, sunt ceilalți membri ai juriului. Conform aprecierilor acestora, elevii și profesorii coordonatori au dat dovadă de multă seriozitate în selecția personalităților pe care le-au avut ca subiect în lucrările realizate. Ion Caraion, G. E. Palade, Dan Puric, Dimitrie ­Fi­lipescu, Regina Maria, Daniela Drăgoi, sunt doar câteva dintre personalitățile alese de către concurenți.
Premii în cărți și produse cosmetice
    Premiile de Excelență acor­date de instituțiile partenere au revenit: la secțiunea eseu, elevului Gheorghe Stroe, Colegiul Tehnic, prof. coord. Corina Barbu (Revista Fereastra), pentru lucrarea „Elena Văcărescu – ambasadoarea sufletului românesc”, și Maria Claudia Ionescu, Liceul Teoretic Pogoanele, prof. coordonator Oana Niculescu (Publicația PoliticALL), pentru lucrarea ,,Voință și speranță, un pașaport pentru viață: Gabriela Bone”. La secțiunea afiș, premiul de excelență a revenit elevului Bogdan Enea, de la Liceul Teoretic Pogoanele, prof. coordonator Valentin Ifrim, iar la secțiunea multimedia, elevilor Mădălin Mihai, Giorgian Pascu și Răzvan Zaharia de la Liceul Tehnologic Vernești, coordonați de profesorii Lucica Croitoru, Veronica Ion și Sergianin Bratu. La secțiunea grafică, premiul cel mare a revenit elevei Miruna Iuliana Tudor, pentru lucrarea „Smaranda Brăescu”, fiind oferit de Liceul de Arte ,,Margareta Sterian”. Elevii au fost premiați cu cărți de către membrii juriului, cu publicarea materialelor în paginile revistelor coordonate și cu produse cosmetice oferite de către Avon România, prin colaborarea cu Carmen Aprodu.
   „Acest concurs a fost gândit din dorința de a cultiva elevilor noștri sentimentul de identitate națională, dimensiunea europeană a spiritualității româneș­ti, puncte de referință în consolidarea stimei de sine, un element esențial în construcția unei personalități complexe și valoroase, așa cum ne-am propus prin scopul proiectului nostru”, se arată în comunicatul emis de organizatorii proiectului.
   În finalul evenimentului, a avut loc un program artistic oferit de reprezentanții școlilor partenere, moment coordonat de profesorii Alina Rădulescu, Ciprian Rădulescu, Ioana Deliu și Ana-Maria Bănescu.
   Echipa Liceului Teoretic Pogoanele, director prof. Ionuț Buga, prof. Bratu Mihaela și Ifrim Valentin și managerul de proiect, prof. metodist pentru ­edu­cație permanentă Oana Niculescu mulțumește tuturor partenerilor: Inspectoratului Școlar Județean, Primăriei orașului Pogoanele, DJTS Buzău, AOR filiala Buzău, Liceului de Arte „Margareta Sterian”, Palatului Copiilor Buzău, Parohiei Pogoanele II și părinților pentru sprijinul oferit în desfășurarea activităților.
OPINIA- Cristian Ionescu











duminică, 7 iunie 2015

Prof. Oana- Melania Oglinzanu Niculescu, coordonator proiect, Liceul Teoretic Pogoanele

Prof. Oana- Melania Oglinzanu Niculescu, coordonator proiect, Liceul Teoretic Pogoanele

Prof. Mihaela Bratu, Liceul Teoretic Pogoanele

Prof. Mihaela Bratu, Liceul Teoretic Pogoanele

Prof. ing. Grig. Badulescu, Liceul Tehnologic ''D. Filipescu'' Buzau

Prof. ing. Grig. Badulescu, Liceul Tehnologic ''D. Filipescu'' Buzau

Prof. Camelia Stanciu si prof. Mihaela Andreiu. Colegiul National ''Al. Vlahuta'' Rm. Sarat

Prof. Camelia Stanciu si prof. Mihaela Andreiu. Colegiul National ''Al. Vlahuta'' Rm. Sarat

Prof. Claudia Grigore si prof. Grup Scolar de Meserii si Servicii Buzau

Prof. Claudia Grigore si prof.         Grup Scolar de Meserii si Servicii Buzau